NaviLeft Tuoreimmat ralli-uutisemme KA Rally Team esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme ohjelma, tulokset ja sarjatilanteet Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallivideomme Palvelumme NaviRight
Logo
TableTop
 
Järjestämme elämyksellisiä autourheilun tilaisuuksia
 
     
TableLeft
 
Elämyspalvelut 2014
 
Highslide JS
 
Klikkaa ja katso Artun kisakooste RJSM Peurunka rallista!
 
Klikkaa ja katso Artun ulosajo Telakone Rallispecialissa
 
1.3.2015 - Kari Ali-Rantalalla vahva vierailu Ralli SM-sarjassa - Siskonpoika Arttu Lähdeniemi hopeasijalla Nuorten Cupissa talvikauden jälkeen

Mikkelin ympäristössä poikkeuksellisen keväisen loskaisissa olosuhteissa ajetussa SM Vaakuna Rallissa riihimäkeläinen Kari Ali-Rantala kiiruhti kartanlukijansa Asko Sairasen kanssa kilpailun seitsemällä erikoiskokeella ja noin 122 erikoiskoekilometrillä SM2-luokan neljänneksi nopeinta vauhtia. 29 kuukautta Suomen rallipoluilta taukoa pitänyt KA-Teamin kuljettaja ajoi perusvarman suorituksen ja, huolimatta kolmannen erikoiskokeen ylipitkän hypyn aiheuttamista ylimääräisistä sydämmentykytyksistä sekä rysäyksen aiheuttamista kojetaulun varoitusvalojen syttymisestä, 30-vuotista rallitaivaltaan juhliva ikinuori herrasmies oli enemmän kuin tyytyväinen neljänneksi korkeimpiin SM-pisteisiin.

- Olosuhteet olivat kaikkea muuta kuin helpot; edellä lähteneet kaksivetokuljettajat olivat ruopineet urat sellaisiksi, ettei tiehen syöpynyt latu mitenkään sopinut nelivetoauton raidevälille. Lisäksi kun tien pinta oli lauhan kelin myötä täynnä kuraa niin pidon määrää oli todella vaikea ennakoida. Kilpailun järjestäjä joutui surkeiden olosuhteiden seurauksena perumaan viimeisen pitkän erikoiskokeen ja se päätös kuvaa hyvin sitä miten haastavaa kilvanajo olikaan, vuodesta 1985 lähtien rallia ajanut Ali-Rantala kertoo.

- Kieltämättä olin itsekin yllättynyt hyvään vauhtiini ja erityisesti siihen, että papan kyyti edelleen riittää nuoriso-osastoa vastaan. Koska tulos oli enemmän kuin tavoitteidemme mukainen, teemme nyt hartiavoimin töitä huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Portugalin Azoreilla ajettavaan EM-ralliin. Olisi fantastista käydä mittaamassa vauhti EM-sarjalaisia vastaan toisessa todella haasteellisissa olosuhteissa ajettavassa rallissa ja siksi toivotaan, että yhteistyökumppanit näyttävät projektille vihreää valoa, Ali-Rantala suunnittelee.

Arttu Lähdeniemi ja Sami Sarjula jatkaa kärkivauhdissa Nuorten Cup -rallisarjassa

Tammikuussa Laukaan Peurunkarallissa upean luokkavoiton napannut KA-Teamin nuori tähtikuljettaja, Kari Ali-Rantalan siskonpoika Arttu Lähdeniemi ja kartanlukija Sami Sarjula jatkoi erinomaisia otteita helmikuun viimeisenä viikonloppuna Limingassa ajetussa sarjan toisessa osakilpailussa. V1600 luokan viritteisellä Alfa Romeo 147 autolla rallin viisi pikataivalta ja 72 erikoiskoekilometriä luokan toiseksi nopeinta vauhtia ja kaksi pohja-aikaa nimiinsä napannut Lähdeniemi kärsi ensimmäisten erikoiskokeiden liian varovaisesta ajosta ja sen myötä hävisi voiton 5,3 sekunnilla. Silti toiseksi korkeimpien CUP-pisteiden ja kahden bonuspisteen myötä nuorukainen pitää halluussaan sarjan hopeasijaa kun sarja jää nyt kolmen kuukauden rospuuttotauolle.

- Ensimmäistä kokonaista kilpailukauttaan ajava Arttu Lähdeniemi on nyt talvikaudella erinomaisesti näyttänyt kyntensä kun Nuorten Cupin kaksi osakilpailua on kumpikin päättynyt palkintokorokkeelle. Lisäksi Salon rallisprintin luokkavoitto antaa paljon itseluottamusta tulevia kesäkelin kilpailuja ajatellen, jonne aloitamme harjoittelun välittömästi kun olosuhteet antavat myöten. Nuorten CUP hopeasija talvikauden jälkeen kertoo siitä, että olemme tehneet kotiläksyt oikein; Artun ahkeruus harjoittelussa ja yhteistyö kartanlukija Sami Sarjulan kanssa näyttää toimivan tavoitteidemme mukaisesti, KA-teamin tiimipäällikkö Kari Ali-Rantala kertoo suojattinsa edesottamuksista.

Kari Ali-Rantalan KA-Team on Suomen johtava autourheilun elämystilaisuuksien järjestäjä kun tapahtumassa on kyse kartturin vauhdikkaasta elämyksestä tai omasta kokeilusta kilpa-ajoneuvon ratissa. Lisäksi monipuoliset pitopalvelut ja juhlateltat niin pieniin kuin suuriin tilaisuuksiin kuten yritysjuhliin, häätilaisuuksiin, polttareihin, sukujuhliin, tyky-päiviin pitävät autourheilun ammattilaisen kiireisenä.

KA-Team myös vuokraa kilpailuihin, testeihin tai hupiajoihin Mitsubishi Lancer Evolution 5 ja 10, F-ryhmäläistä BMW 325 kuin v1600-luokan Alfa Romeota. Katso lisätietoja www.kateam.fi sekä www.alitar.fi!

Lopputulokset SM Vaakuna Ralli 2015, Mikkeli: SM2-luokka, Top-5:
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi R4, 50:33,9
2. Joni Nikko & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +14,3sek
3. Kristian Kiviniemi & Matti Kangas, Mitsubishi Lancer Evolution X, +54,6sek
4. Kari Ali-Rantala & Asko Sairanen, Mitsubishi Lancer Evolution X, +2:08,7sek
5. Henri Kolsi & Rami Suorsa, Subaru Impreza WRX STi, +3:20,8sek

Lopputulokset Neste Taukokartano Revonlahti 2015, Liminka: Nuorten Cup lk.1: Top-5:
1. Manu Lampela & Sami Mäkimartti, Renault Megane Coupe, 40.16,7
2. Arttu Lähdeniemi & Sami Sarjula, Alfa Romeo 147, +5,3sek
3. Santeri Kotamäki & Jussi Aho, Citroen Xsara VTS, +28,1sek
4. Juho Koski-Lammi & Pekka Mäkelä, Nissan Almera, +1.37,6sek
5. Joonas Huovinen & Arto Romppanen, Renault Clio 1.6 16V, +1.52,9sek

Rallin Nuorten 2015 CUP epävirallinen sarjatilanne 2/5 osakilpailua: Top-5:
1. Jani Luhtaniemi, Toyota Yaris, 36 pistettä
2. Arttu Lähdeniemi, Alfa Romeo 147, 31 pistettä
3. Manu Lampela, Renault Megane Coupe, 28 pistettä
4. Santeri Kotamäki, Citroen Xsara VTS, 23 pistettä
5. Roope Korhonen, VW Polo 16V 1.4, 21 pistettä

Aikaisemmat uutisemme
- 12.02.2015 - Kari Ali-Rantala lähes kolmen vuoden tuon jälkeen Rallin SM-osakilpailuun - Tavoitteena nautiskella 30-vuotista rallitaivalta
- 04.02.2015 - Kari-Ali Rantalan siskonpoika Arttu Lähdeniemi ja kartanlukija Sami Sarjula Nuorten Cup v1600 luokan voittoon Peurunkarallissa
- Kilpailukausi 2014 - Valikoituja kansainvälisiä ralleja
- Kilpailukausi 2012 - Rallin SM-sarjaa Mitsubishi Lancer Evolution X RS ralliautolla
- Kilpailukausi 2011 - Rallin SM-sarjaa Skoda Fabia S2000 ralliautolla
- Kilpailukausi 2010 - Rallin SM-sarjaa PrintSport Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla
- Kilpailukausi 2009 - Rallin SM-sarjaa PrintSport Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
TableRight
TableBottom